Search
  • Pure Style

Balayage 2021

A balayage kifejezés a technikai folyamat neve, amit festés közben alkalmazunk.

Szabad fordításban "sepregetést" jelent. Ettől függetlenül általánosságban elmondható, hogy mindegyik balayage technikaval készült haj a tövénél sötétebb és a vége felé világosabb. Természetesen a legmodernebb trendek a szalonunkban elérhetők, és ha bizonytalan vagy, segítünk kivalasztani a hozzád legjobban illő variációt és színt.

És hogy mik is ezek pontosan?

Összeszedtük nektek a 2021-es év legmenőbb balayage technikáit:


Balayage-Babylights

Alkalmazzuk teljes hajon ill. a hajnak csak bizonyos részein pl face frame-nél.

A babylights nagyon vékony melírokat jelent, amivel a haj szinte teljes egészében világosítható. Nem kell félni, nem lesz csíkos :)

A szőkítési folyamat végén a tövet festjük vagy árnyaljuk, így meglesz az átmenet is végeredményben.Air touch balayage

Az eredmény szinte teljesen hasonló lesz mint a babylights nál, a technika viszont más.

A leválasztott hajtincset hajszárítóval megfújjuk, így a tőnél lévő rövidebb szálak "kikerülnek a képből". Nem hajszárítós variációnál ugyanezt a hatást tupírral érjük el.

A folyamat végén a tő ugyanúgy árnyalást kap.Root Shadow /root melt

A root shadow vagyis "tő árnyék" egy vékony mesterséges lenövés.

Ezt a technikát alkalmazzuk ha szeretnéd, hogy a világos részek egész magasan legyenek.

Természetesen itt is van egy átmenet. Amikor a tőnél lévő sötét részek elérik az arc közepét, a haj összefogva már sötétnek tűnik, amikor pedig az arc alját vagy az áll vonalát, akkor már kiengedve is. Ez határozza meg, hogy milyen gyakran frissíttesd a balayage frizkód.

A color/root melt pedig a színek összemosása, ez mindenképp egy hosszabb területet érint a tőtől nézve. Ez nem azt jelenti, hogy egységes sötét rész keletkezik ami inkább egy ombre, hanem ezzel adunk mélységet bizonyos területeknek, hogy a világos részek jobban kiemelkedjenek. Mindenképp hullámos hajban mutat a legjobban.Mélység és fény "deep"

A haj hátuljában ill "belsejében" lévő részek sötetek maradnak. Az erre ráomló világos átmenetes részek így sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak.
Balayage- Face frame

Az arc körüli világos "keret". Többnyire babylights technikával készül, és mivel keretezi az arcot, optikailag egy egészen világos összhatás érhető el vele akkor is ha a haj többi része nincs is annyira világosítva. Igazán menőnek számít idén.101 views0 comments

Recent Posts

See All